Restaurant
De Wipkip
Kuinre
             

Camping
Craneburcht
wipkip
  speurtocht Henric de Crane Camping Craneburcht
Restaurant De Wipkip Kuinre
Nico en Elly Roelofsen
Kuinderweg 52
8315PX Luttelgeest
Tel.0527231480
Noordoostpolder
Flevoland-Nederland
Email info@craneburcht.nl
GPS;52°46’55°N 5°50’35°E
     

 

 ACTIVITEITEN RESTAURANT DE WIPKIP EN CAMPING/GROEPSACCOMMODATIE CRANEBURCHT

Hieronder vindt u diverse activiteiten, voor meer informatie klikt u op de desbetreffende activiteit in het menu.

Het Kuinderbos is heerlijk om te wandelen, maar ook om droppings, speurtochten, bosspelen en natuurexcursies onder leiding van de boswachter te organiseren. Klootschieten kunnen we ook voor u verzorgen, de start is direct aan de overkant in het Kuinderbos.
Wij hebben diverse routes voor wandelen, Nordic Walking, fietsen of sportief met de mountainbike heuveltje op, heuveltje af.
Ook uw hond is van harte welkom, direct aan de overkant in het Kuinderbos is een honden losloopgebied.

Voor kinderen en volwassenen kunt u de avontuurlijke speurtocht lopen en alles ontdekken over Henric de Crane. Voor kinderen tot 10 jaar is er;  Het Zeven Dwergenpad, een educatieve wandeling direct bij ons aan de overkant in het Kuinderbos, met langs het pad in de meimaand gevulde vogelkastjes waar je in kunt kijken zonder dat de vogelnestjes gestoord worden.

Op de fiets kunt U mooie gebieden verkennen, naast het Kuinderbos, zijn wij de poort naar de Weerribben en de Wieden. Bovendien zijn er prachtige plaatsjes te bezoeken, waaronder Blokzijl, Giethoorn, Muggebeet, Nederland, Urk, Schokland en Lemmer.

Happen en Trappen brengt u naar de prachtigste plekjes in Nederland. Een dag lang fietst u een schitterende fietsroute, waarbij u onderweg stopt voor heerlijke en verrassende gerechten. En dat alles voor één vaste prijs!

WIJ WERKEN SAMEN MET DE STRANDHOEVE
Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht. Op de velden van groepsaccommodatie Craneburcht of aan de overkant in het Kuinderbos. Of het nu om kleine groepen (vanaf 10 personen) of groepen van 500 personen gaat, het team van De Strandhoeve zorgt elke keer weer voor een onvergetelijke dag!
Voor u organiseren wij outdoor programma's, sportieve evenementen, groepsarrangementen en teambuilding. De activiteiten worden  uiteraard begeleid door een enthousiast en ervaren team van instructeurs. Voor prijzen van de activiteiten, stuur een email, wij mailen u een prijslijst terug. En mocht het toch slecht weer zijn, wij hebben altijd een goed alternatief voor handen.

Er is ook volop vis- en vaarwater; u kunt heerlijk kanovaren of varen met fluisterbootjes in de Weerribben, bent u wat minder sportief dan zijn rondvaarten ook fantastisch om te genieten van de mooie natuur.
Op loopafstand in het plaatsje Kuinre vindt u een haven.
Het strand van Lemmer, een gezellig havenstad is op een afstand van 12 km. goed per fiets te bereiken, deze fietsen kunt u bij ons huren. Zwemmen kan in de recreatieplas de Wellerwaard, deze ligt op 5 km. afstand, maar ook in het buitenbad en overdekt in het zwembad van Emmeloord (11 km.) of in het buitenbad van Paasloo (16 km.)  

Voor de golf liefhebbers onder ons; Op 6 km. afstand vindt u de grote 9 holes par 37 baan van Golfclub Emmeloord. Voor deze 9 holes golfbaan zijn 6 holes op de Terp aangelegd en 3 holes ernaast. Golfend Nederland heeft er een unieke golfervaring bij. Op 17 meter hoogte is er niet alleen een bijzonder uitzicht over het polderlandschap maar kan ook van een bijzondere baan worden genoten. Deze heeft duidelijke kenmerken van een schotse links-baan, waarbij de factor wind een grote rol speelt, met fraaie zandverstuivingen op de lager gelegen holes. Het ontwerp van de baan is uniek in hoogte en vorm met een mooie waterpartij en diepe zandbunkers. De par 3 hole 4 wedijvert om de plaats van mooiste par 3 hole van Nederland.

Uniek is het om een Hollands Dafje-uit arrangement te organiseren voor b.v. familie, vrienden of bedrijfsfeesten. Wij zijn het startpunt om een route te rijden in de enige echte vaderlandse oldtimer: de Daffodil, die de rustieke snelheid uit de jaren 60 bezit. Zo'n Hollands Dafje-uit arrangement kunt u geheel naar eigen wensen aanpassen.

Voor een binnenprogramma hebben we een zaal, die uitermate geschikt is voor thema feesten, zoals middeleeuwse feesten, zowel de zaal als de gasten kunnen een complete metamorfose ondergaan.

Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan de Orchideeën hoeve in ons eigen Luttelgeest met zijn tuinen en kwekerij een tropisch paradijs vol allerlei orchideeën. In het weelderige tropisch regenwoud met duizenden wilde soorten valt regelmatig een regenbuitje. In de Lorituin vliegen meer dan 80 kleurrijke Lori’s van de Blauwe Bergen. Lori’s zijn actieve en nieuwsgierige papegaaitjes en ze trekken met hun capriolen en luidruchtige gedrag alle aandacht van de bezoeker. Ook is er een levensgrote Vlinder Vallei van ruim 1.500 m² oppervlakte. De naam zegt het al; duizenden vlinders die vrij rondfladderen door de vallei en langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere tuin "de vlinder is een vliegende orchidee, de orchidee een roerloze vlinder". Zo zijn er natuurlijk duizenden vlinders te bekijken, maar ook reptielen, vissen, vogels en schildpadden. Sinds kort zijn er ook vier witoorpenseel-aapjes losgelaten in het Amazone Regenwoud!.

     
        boekje speurtocht
houtsnijder
atbvlotvaren
rode daf
orchidee 4

start craneburchtkickbikekanovaren
camping 2
orchidee 2
   
fietsactief  staatsbosbeheer  KAS Kuinre nort flevoland ook flevoland