Restaurant
De Wipkip
Kuinre
             

Camping
Craneburcht
wipkip
  restaurant De Wipkip Camping Craneburcht
Restaurant De Wipkip Kuinre
Nico en Elly Roelofsen
Kuinderweg 52
8315PX Luttelgeest
Tel.0527231480
Noordoostpolder
Flevoland-Nederland
Email info@craneburcht.nl
GPS;52°46’55°N 5°50’35°E
     

 

 EVEN VOORSTELLEN

 

EEN KRANTENARTIKEL
VAN ÉÉN VAN ONZE GASTEN

 

Nico en Elly Roelofsen voelen zich
Kiplekker” in Kuinre

LUTTELGEEST / KUINRE
Op onze vakantie-route naar Wolvega kwamen we langs Kuinre. Hee dachten we, waren daar in Luttelgeest tegen Kuinre aan, niet de voortreffelijke vorige eigenaren van café De Paus neergestreken. Waren die niet van plan om daar iets heel anders op te bouwen. Ze waren niet kippig en zaten niet op de wip maar wilden wat anders, En verdraaid wat zien we daar, een fraai bord met daarop de uitnodigende naam “De Wipkip”. Wipkip denk je dan, is dat een kip die van een wippie houdt, of een wip waarop je kippenvel krijgt? Helemaal niet zegt Nico die ons zag aankomen en tegen Elly zei, daar komen weer Lutjebroekers. 

Rondleiding
Als geweldig en ervaren kok legt hij uit, dat “Wipkip” een oud smakelijk gerecht is. Wij bekijken ondertussen het gehele bedrijventerrein. We zien een geweldig parkeerterrein, met daarnaast een oude kapberg die is veranderd in een plek om een lekkere barbecue te organiseren. Dan kom je in het restaurant, dat is een sprookje om te zien en ook om er te zitten. Een oude boerderij met allerlei prachtige romantische hoekjes waar je lekker kunt vertoeven en waar je ook een bruiloft kan vieren. Mooie oude stenen muren met antieke balken, geweldig. Bovendien een grandioze kaart met allerlei lekkernijen.

Naast en om het restaurant zien we camping “Craneburcht”, een plek voor tenten, caravans en 28 nieuwe jaarplaatsen voor chalets.
Daarnaast een groepsaccommodatie voor maximaal 60 personen met gebruik van eigen keuken, zaal en bar. Kortom, daar krijg je kippenvel van. Bovendien zie ik ook twee grote sportvelden voor allerlei spel en recreatie vormen.
Als vakantieganger zou ik zeggen, daar moet je als de kippen bij zijn. Zet je caravan, camper of tent neer en geniet. Aan de overkant van het hele complex heb je het grote Kuinderbos, de groene parel van de Noordoostpolder met prachtige fiets- en wandelpaden.

Zeven Dwergenpad
En Elly zou Elly niet zijn als zij niet als geboren kleuterleidster een apart programma voor de jeugd heeft gemaakt, als aansluiting op het “Zeven Dwergenpad”. Aan de overkant in het Kuinderbos, heeft Staatsbosbeheer namelijk een heus “Zeven Dwergenpad” gemaakt. Ga op pad om mee te maken wat Sneeuwwitje allemaal heeft meegemaakt bij de dwergen in het grote bos.
Bij elke dwerg is een aparte activiteit ingelast. Een geweldig pad. Daarnaast is het binnen programma hier helemaal bij aangepast. Volg het, maar niet als een kip zonder kop. Kinderen krijgen hun eigen placemat die ze in kunnen kleuren, en uit de puzzels die erop staan, komen de namen van de zeven dwergen, als de puzzels zijn opgelost, kunnen de kinderen naar buiten op de achterkant van het restaurant, om te kijken of de namen kloppen. Daar heeft Elly alle dwergen zelf geschilderd, fantastisch! Voor zo’n kinderparty is er een apart kakelbont menu, of een dwergendip (dwergenpannenkoeken, met 7 dipsmaken) en de naam van uw kind staat op het welkomstbord van “De Wipkip”. Een heel gedoe daar in Luttelgeest bij Kuinre. Nico is bezig met allerlei verbouwingen en aanpassingen, en Elly organiseert allerlei activiteiten, waaronder o.a. een Middeleeuwse bruiloft. En zo is en blijft het een bedrijvig kippenhok. Nooit gaan wij met de kippen op stok zeggen ze, we blijven bezig en raken zo ons ei kwijt. 
                                                                                     N. Huisman, Lutjebroek

   
     

kopje koffie

meisje op wipkip

rose caravan 4

Restaurant de Wipkip 2

Ridder restaurant de Wipkip
start craneburcht

            pannekoek 
houtsnijder

burcht

dwergenmuur