Restaurant
De Wipkip
Kuinre
             

Camping
Craneburcht
wipkip
  de eerste burcht van Kuinre Camping Craneburcht
Restaurant De Wipkip Kuinre
Nico en Elly Roelofsen
Kuinderweg 52
8315PX Luttelgeest
Tel.0527231480
Noordoostpolder
Flevoland-Nederland
Email info@craneburcht.nl
GPS;52°46’55°N 5°50’35°E
     

 

De Noordoostpolder    Dinsdag 26 september 2006

Zeven dwergenpad wijst op natuur

De minister kwam niet om het zeven dwergenpad te openen, maar de jeugd liet zich daardoor niet weerhouden en ging vol enthousiasme op pad.

KUINRE-Landbouwminister Cees Veerman zou het pad donderdagmiddag openen, maar liet zich vervangen door een ambtenaar. Ook zonder de bewindsman werd het een feestelijke start van het educatieve zeven dwergenpad bij Kuinre.

Het nieuwe pad is ontwikkeld en aangelegd om kinderen tot 10 jaar op een speelse en educatieve wijze de natuur te laten beleven. Het pad is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van leader plus van de provincie Flevoland en restaurant De Wipkip. De totale kosten bedroegen zo'n 70 mille.

Het pad start aan de Hopweg op de grote parkeerplaats nabij Kuinre. In een bij restaurant De Wipkip verkrijgbaar boekje delen de zeven dwergen al hun geheimen uit de natuur met de jeugdige gebruikers. Bij iedere dwerg is een opdracht te doen of vraag te beantwoorden. Het pad is zo aangelegd dat het ook zonder boekje een leerzame wandeling is. 

Naast de zeven dwergen zijn er nog tal van houten beelden te bewonderen, die gemaakt zijn door Giel Ramakers (zie foto) uit Lemmer. Deze van origine Limburger heeft zo'n 700 uur gehakt met beitel en hamer. Ook Staatsbosbeheer vrijwilliger Albert Krul uit Giethoorn heeft vele vrije uurtjes besteed om een educatief waterelement te maken dat staat in de gracht van de Kuinder burcht. Verder hebben de Staatsbosbeheer medewerkers Theun Hoen, Dirk Kuiper, Bouwe Kooy, Hans Elzenaar en Piet Nijmeijer en de stagiaires Gre ter Woord en Rein Donkerbroek hun steentje bijgedragen.


Verjaardags tip voor kinderen;

Uw kind is jarig en geeft een partijtje, loop het zeven dwergenpad en reserveer in restaurant De Wipkip Kuinre, 0527-231480. De naam van uw kind komt op het welkomstbord te staan en de stoel van uw kind wordt versiert. Alle kinderen krijgen een placemat over de Zeven Dwergen om te kleuren en te puzzelen.

Iedereen kan kiezen uit de volgende menu’s;

Dwergendip dwergen pannenkoeken (=poffertjes) met 7 verschillende dipsmaken € 4,75  

Kakelbont menu verse frites, appelmoes, mayonaise en naar keuze; kipstick, kroket of frikandel € 7,50

Wat drinken erbij, een lekker ijsje na en het feest is compleet.

     
        schoolbank


oude burcht

gijs

speeltuin Restaurant De Wipkip
start craneburcht
houtsnijder
sneeuwwitje en de zeven dwergen
            Henric de Crane 1
   
Noord Oost Polderkidsproof nieuwlanderfgoed kidsproofook flevoland scheepswrakken     staatsbosbeheer